30 Травень 2022, 14:03

Відкритий обласний турнір з футболу 5х5

 В неділю, 29 травня 2022 р. у м.Сміла відбувся Відкритий обласний турнір з футболу 5Х5 Спеціальної Олімпіади України, присвячений Європейському тижню футболу Спеціальної Олімпіади Європи Євразії.

Раніше фінали змагань такого рівня організовувалися для спортсменів з усієї України на футбольних майданчиках великих містах, таких як: Київ, Житомир, Харків, Чернігів, Вінниця та ін. У зв’язку з сьогоднішніми подіями участь взяли лише діти з м.Черкаси, переселенці з м.Харкова, Камянської ОТГ, Балаклеївської ОТГ та наші смілянські спортсмени.

Турнір відбувся під девізом «Хлопці та дівчата всієї планети землю від рашистів збережіть !». Присутні почули слова підтримки від Юлії Бреус, провідного спеціаліста відділу молоді та спорту та онлайн вітання від учасника Європейського турніру Синьогуба Назара, який наразі тренується в Німеччині. Тематичний танок для усіх присутніх подарувала Анна Антонова-Коваль.

Змагання проходили в гострій спортивній боротьбі, але в дусі товаристськості та доброти.

Третє місце у фінальному турнірі посіли черкащани, друге місце - команда смілян, завдяки кращому нападаючому - Ветрищу Володимиру, який отримав кубок, перше місце посіла команда Балаклеївської ОТГ.

Учасники отримали грамоти, подяки та медалі управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради, м’ячі та смачні подарунки від Спеціальної олімпіади України.

Головний суддя турніру -  Дем’яненко Ніна Трохимівна.

Виконавчий директор Спеціальної Олімпіади України - Підварко Андрій Анатолійович.

Віділ молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради