14 Липень 2022, 14:16

Онлайн-інструменти під час дистанційного навчання на уроках англійської мови

Дистанційне навчання в школах України, стало справжнім викликом для кожного. Як писав В.Сухомлинський: "Школа - не комора знань, а світоч розуму... І найважливіше завдання школи - виховання здібностей." Сучасні технологіі дозволяють здійснювати спілкування з людиною, де б вона не знаходилась. А сучасні діти достатньо знаються на іформаційних технологіях і володіють навичками роботи з комп'ютером.
Для навчання англійської мови використовується декілька освітніх платформ: Google Meet, Zoom, Google Classroom. На онлайн-уроках використовую відео уроки з YouTube, власні відео, інтерактивні презентації, вправи, електронні підручники та інформаційні ресурси.
Під час дистанційного навчання використовуються інтерактивні презентації для того, щоб доступно викласти новий матеріал та практичні завдання для його засвоєння. Презентації містять інтерактивні вправи, ігри (Spinner Game, Memory Game, What`s hiding?, Domino Game, Spelling Game, Matching Game etc), вікторини та різноманітні завдання.
Також під час дистанційного навчання використовуються ігрові платформи для створення онлайн - ігор такі як Quizlet та Baamboozle. Учні можуть грати у командах, отримувати бали за кожну правильну відповідь, виконуючи безліч цікавих завдань.
На платформі Spelling Training учні початкових класів  зможуть з легкістю вивчити та запам’ятати нові слова. Тут подані різноманітні озвучені ігри (Spelling Sharks, Amazing Roller Coaster, Dragon Adventure, Smiley-man, Jungle Speller, a Journey to the Everest etc), вікторини та тести. “Educandy” –платформа, на якій можна створити онлайн ігри такі як Noughts and Crosses, Crosswords, Match-up, Memory, Multiple Choice та інші.
Щоб досягти позитивних результатів у навчанні важливо забезпечити ефективну взаємодію учнів, батьків та вчителів, враховуючи освітні потреби  кожного.
                     

                                                                                        Прес-центр школи № 3-колегіум