28 Липень 2022, 14:25

День Української Державності в школі №3- колегіум

28 липня Україна відзначає День Української Державності, встановлений Указом Президента України від 24 серпня 2021 року № 423 з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Учні школи №3-колегіуму є справжніми патріотами своєї держави, та постійно вносять свій вклад в українське державотворення. Сприяють цьому різноманітні заходи національно-патріатичного спрямування, які завжди проводяться в нашому навчальному закладі.

Учнівське самоврядування і волонтерський загін «Доброта» завжди активно працюють за для свідомого патріотизму наших учнів, долучаються до міських, обласних та всеукраїнських заходів, онлайн-конференцій, які допомагають їм більш детально ознайомитись з тисячолітнім спадком нашої державності, та продовжувати будувати її у наші, такі визначні, важливі часи.

Окремо можна відзначити учнів які протягом року брали участь і різноманітних онлайн-вікторинах з всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), адже вона є важливою складовою системи патріотичного виховання, що формується в українському суспільстві.

Колегіанти є справжніми патріотами, протягом 5-місяців війни підтримують воїнів ЗСУ, займаються волонтерською діяльністю, беруть участь у різноманітних флешмобах, квестах, челенджах, онлайн-конференціях, допомагають збираючи банки, папір, та плетучи сітки. Усе це для них є невичерпним джерелом набуття громадянської освіти, можливістю вчитися та сприяти розвитку солідарності в країні, можливістю реалізувати себе у служінні суспільству.

З нагоди Дня Української Державності у закладі проводиться ряд заходів, серед яких: проведення інформаційної години з учнями (в режимі онлайн) «Ціна життя – заради миру»; патріотично-виховних лекторіїв; подорожі віртуальним музеєм нашої школи; турнір з мініфутболу з учнями мікрорайону; робота над проєктом історичний екскурс «Українська Державність: твоя, моя, наша!»; перегляд відеоматеріалів про історію та сьогодення України, життя і діяльність видатних українців, перегляду тематичних телепрограм, присвячених історії українського державотворення.

Прес-центр школи №3-колегіум.