23 Жовтень 2017, 12:35

Шкільне козацьке свято у НВК №15

У переддень двох великих свят - Дня захисника України та Покрови Пресвятої Богородиці, шкільна родина навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» №15 зібралася на велику козацьку раду. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою, символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію, а тому особливо шануються українцями. Воно увібрало в себе багаті і славні козацькі традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі впродовж всієї багатовікової української історії.

Це свято є особливим для нашої школи. І не лише тому, що в нашому закладі у 2016 році вперше у місті було відкрито козацький клас. Наш заклад вже впродовж восьми років впроваджує елементи козацького виховання у навчальний процес. Багато зроблено для того, щоб учні засвоювали найкращі традиції наших предків – мужність, честь, відданість Батьківщині.

З вітальними словами звернулася до гостей директор Бобришова Любов Володимирівна. Святкова хода та шикування класів продемонстрували організованість дітей та ретельну підготовку до заходу ройових загонів. Яскравим виявився виступ козацького класу та юних джур із загону "Боривітер". Пісенний дарунок всім присутнім подарувала учениця 6-го класу Лихолай Софія. Зі словами благословення звернувся до присутніх Отець Олексій.

Учні кожного класу разом з батьками готувалися до спільного дійства - робили віночки з природних матеріалів, готували традиційні страви, варили козацький куліш. У конкурсі "Осінній віночок" абсолютним переможцем стала берегиня 10 класу Костюкова Любов, І місце виборола берегиня 4-го класу Семчук Емілія; ІІ місце - учениця 9-го класу Ковалець Юлія; ІІІ переможне місце виборола берегиня 1-го класу Богатирьова Ольга. Підсумком козацьких гостин стало частування козацькою кашею та духмяними пирогами.

Прес-центр НВК №15.