01 Грудень 2017, 12:39

Ми – українці

Одними із найулюбленіших свят у початковій школі є родинні. І це зрозуміло, адже всі ми - народ України, який складається з родин, великих і малих, працьовитих та дружних.

Таке свято на тему: «Моя країна – Україна» відбулося у 3 – А класі.

До свята учні готувалися заздалегідь: самотужки виготовили стилізовану карту України у техніці торцювання; для оформлення залу, разом з батьками, придбали кульки, прапорці; підготували вишиванки, а дівчатка ще й заквітчали свої голівки чудовими віночками.

Школярики дорогих гостей зустрічали хлібом-сіллю, декламували вірші, співали пісні про рідний край, показали знання народних прислів’їв, відгадали вікторину, усмішками веселили присутніх, змагались з батьками у конкурсі на знання народних символів України, пограли у цікаву гру.

Протягом свята прозвучали нотки урочистості і гордості, радості, смутку і вдячності, щастя і надії на майбутнє.  Промінець добра і любові торкнувся кожного серця і дорослих, і дітей.

Традиції нашого народу – це та історія, яка живить і єднає нас. Тож любімо Україну, пишаймося нею та пам’ятаймо скрізь, що ми – українці: свободолюбивий, гостинний і добрий  народ.

Степаненко Т.А. , вчитель 3 – А класу

Смілянського НВК «Загальноосвітня школа І ступеня-

гімназія імені В.Т.Сенатора»