25 Січень 2018, 17:07

День Соборності України

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.

До цього свята у школі №3-колегіумі пройшли різноманітні цікаві заходи. На виховних годинах, які провели класні керівники 1-11-х класів, учні переглядали презентації, тематичні відеофільми, читали уривки із творів класиків української літератури, які писали про єдність, могутність, силу та красу рідної землі. У фойє закладу працювали фото-виставка «Україна – це ми!» (на фото) та виставка літератури  «Україна  Соборна моя!»

У 6-А класі була проведена інтелектуальна гра « Я люблю свою Україну». Відомий український поет, мандрівний філософ Григорій Сковорода закликав: «Пізнай свій край… Себе, свій рід, свій народ, свою землю, і ти побачиш свій шлях у життя». І щоб   пізнати цей неповторний край, після перегляду відеоплейкасту про Україну, про рідну землю, яка є чудодійним джерелом, що все життя живить душу людини, шестикласники поринули у віртуальний світ інтерактивних вправ, кросвордів та довели, що є  справжніми патріотами, бо дуже люблять свою Батьківщину  й чимало знають про неї. Завершилась гра колом єднання, яке символізує єдність України та прагнення усіх українців до миру.

Для учнів 9-11-х класів було проведено історичну панораму «Соборна Україна: від ідеї до життя», а для учнів початкових класів - літературно-музичну вітальню «Ми пам’ятати будемо завжди людей, що нас позбавили біди». 22 січня вчителі та учні школи-колегіуму взяли участь у міських заходах, присвячених Дню Соборності України.

 Прес-центр школи №3-колегіуму