23 Лютий 2018, 09:34

Міжнародний день рідної мови


«Чим глибше людина пізнає

тонкощі рідної мови, ...тим

активніше сприймає її серце

красу слова».

В. Сухомлинський


21 лютого увесь світ святкує Міжнародний день рідної мови. 
Кожен народ свято береже свою мову,  у якій захована  якась таємнича сила, що у неповторному поєднанні звуків несе чарівну мелодію. Вона передає найтонші відтінки переживань, думки народу.

Учні 6-А класу школи №3-колегіуму у цей святковий день взяли участь у мовознавчій вікторині  «Мови нашої слова наче музика жива».

Слова – це кольорові камінці. Мало їх назбирати,   треба ще навчитися з них візерунки викладати. Після перегляду відеокліпів про рідну мову, школярі поринули у світ краси і милозвучності нашої мови,  вчилися  створювати візерунки із слів, збагачували своє мовлення,  щоб ще раз долучитися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої.

Учні 3-А класу у День рідної мови  досліджували її лексичне багатство. Добирали синоніми, антоніми  та спостерігали за їх використанням у гуморесках, віршованих творах, народних дитячих іграх.

Рiдна мова... Вона така неповторна, мелодiйна i спiвуча, бо ввiбрала у себе гомiн дiбров i лукiв, полiв i лiсiв, духмяний, п'янкий запах рiдної землi. У народу немає бiльшого скарбу, нiж його мова. Саме рідній мові присвятили вірші учні 3-Б класу, відзначивши Міжнародний день рідної мови!

Прес-центр школи №3-колегіуму