03 Березень 2018, 08:32

Спільна робота з питань профілактики правопорушень


Необхідною складовою профілактичної роботи з учнями є координація зусиль і міжвідомча співпраця управління освіти, молоді та спорту, загальноосвітніх навчальних закладів міста та ювенальної превенції Смілянського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

Із метою профілактики адміністративних та кримінальних правопорушень, формування соціальної відповідальності учнів, здійснення заходів щодо попередження насильства, вживання наркотичних засобів, тютюнових та алкогольних виробів, упродовж І семестру 2016-2017 навчального року представниками ювенальної превенції проведено відповідну роботу.

Так, у рамках Дня профілактики правопорушень, у школі №1 із учнями 10-11 класів проведено розмову на тему «Адміністративна і кримінальна відповідальність неповнолітніх».

У школі №6, під час проведення тижня правової освіти і виховання, відбувалася зустріч із учнями 7-9 класів, батьківською громадськістю, адміністрацією на тему «Профілактика вчинення адміністративних і кримінальних правопорушень серед неповнолітніх».

У рамках щорічної акції  «16 днів проти насильства» у школі №12 з учнями 9-х класів проведено бесіду «Насильство в учнівському середовищі. Як не стати жертвою  насильства  в школі».


Лекцію «Причини і наслідки правопорушень» проведено у школі №2. Учні 8 класу мали змогу проаналізувати запропоновані життєві ситуації, отримати відповіді на запитання.





У школі №11 до профілактичної роботи залучено 142 школярі. Зокрема, для учнів 10-11 класів проведено відкритий діалог «Підлітки: злочин і кара»; інформаційно-комунікативний міст «Захист прав підлітка: проблеми і перспективи» організовано для учнів 8-9 класів; проведено індивідуальні бесіди з дітьми, які потребують посиленої уваги.


Відділ освіти управління освіти,

молоді та спорту