13 Березень 2018, 09:56

Крок у науку

Уже протягом 15  років у школі №3-колегіумі працює наукове товариство «Пошук», члени якого здобувають навички дослідницької роботи, які будуть їм необхідні у виборі професії та професійній діяльності. Свої напрацювання наші учні презентують, беручи участь у студентських наукових конференціях, конкурсах молодіжних наукових проектів і, звичайно ж, у конкурсах-захистах Малої академії наук України. У 2017-2018 навчальному році у І етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України  брали участь 23 учні, які писали роботи у 18 секціях. Із них: 7 - одинадцятикласників, 7 – десятикласників, 7 – дев’ятикласників, 2 - восьмикласники.

Слід відзначити, що найбільший інтерес в учнів у цьому році є до проведення досліджень у відділеннях:  літературознавства,  фольклористики, мистецтвознавства, мовознавства, хімії та біології, філософії та суспільствознавства, історії.

За результатами І (міського) етапу  Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН,  20 учнів стали переможцями,      14 з них  брали участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, 12 - стали переможцями, 2 отримали заохочувальні грамоти. А дві учениці: Кобилко Дар’я (10 клас, секція «Фольклористика», керівник Шевченко Ж.В.) та Гетьман Анастасія (11 клас, секція «Астрофізика та космічні дослідження», керівник Чуйко О.В.) вибороли І місця і будуть представляти нашу область на Всеукраїнському етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

Бажаємо успіху нашим юним науковцям і сподіваємось, що вони гідно увіллються у творче покоління молодих науковців та практиків суспільного життя нашої держави.


Олена Золотоверха,

заступник директора школи №3-колегіуму