14 Березень 2018, 14:23

Ми вшановуєм пам'ять Шевченка

Щовесни, коли тануть сніги

І на рясті засяє веселка,

Повні сил і живої снаги

Ми вшановуєм пам’ять

Шевченка

 Тарас Шевченко... Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу. Пильний вартовий, що на сторожі нашого слова стоїть і з глибини віків продовжує вчити нас,  як любити, як милуватися, а щонайголовніше, як боротися за свою країну. Його твори сьогодні, як ніколи, надзвичайно актуальні, кожен рядок – це заклик, кожна строфа –   пісня, кожна думка Шевченкова – незламна віра у світле майбутнє.

У школі №3-колегіумі із 12 березня пройшли заходи, присвячені 204-ій річниці з дня народження геніального Кобзаря. Учні 6-А класу  поринули у світ краси рідної мови,  стали  учасниками квесту «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття!», щоб не тільки вшанувати пам’ять Тараса Шевченка, а й усім серцем відчути його невмируще слово. Шестикласники дізнавалися нові факти з життя Великого Кобзаря, брали участь у різноманітних конкурсах: «Збери калинове гроно», «Вправні ілюстратори», «Склади прислів’я про Шевченка», «Створи магнітний скрайбінг», «Склади пазл», «Розгадай кросворд».

Проведені заходи допомогли школярам зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка у зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.  І ще раз переконатися, що:


Поезія Шевченка – це вогник,

схожий на полум’я свічки,

що запалює душу людини…

 Прес-центр школи №3-колегіуму