27 Березень 2018, 10:30

«СТОП, туберкульоз!»



За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я 24 березня у всьому світі відзначають день боротьби з туберкульозом.

З метою інформування населення з питань протидії захворюванню на туберкульоз, за сприяння відділу молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту 23.03.2018, на центральній площі міста  відбулася вулична молодіжна акція «СТОП, туберкульоз!», в якій взяли  участь члени молодіжного громадського активу міста. Молодіжні активісти загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №  11 та ДНЗ ЦППРК провели таку акцію у мікрорайоні «РПЗ».  Учасники розповідали перехожим про глобальну епідемію туберкульозу, адже, як свідчить статистика, туберкульоз сьогодні - це вже не хвороба маргіналізованих верств населення, а небезпека, яка стосується кожного.

Наразі Україна - на другому місці в Європі за захворюваністю на туберкульоз (із розрахунку кількості хворих на 100 000 людей). Учасники акції пояснювали смілянам, що чинити опір цій хворобі можливо і потрібно, розповсюджували  інформаційно-просвітницьку друковану продукцію. Перехожі уважно та зацікавлено слухали, задавали питання, розповідали про відомі випадки захворювання.

По закінченню акції учасники обговорювали ускладнення та наслідки від захворювання, бажали один одному міцного здоров’я.

 Відділ молоді та спорту

управління освіти, молоді та спорту