27 Березень 2018, 10:32

Молодіжна акція «Молодь проти туберкульозу!»


Всесвітній день боротьби проти туберкульозу встановлений  Всесвітньою організацією охорони здоров'я, який відзначається щороку 24 березня в ознаменування того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

Метою Всесвітнього дня боротьби проти туберкульозу є підвищення обізнаності про глобальну епідемію туберкульозу і зусилля по ліквідації цієї хвороби.

В ДНЗ «Смілянський ЦППРК» 23 березня 2018 року проводились бесіди медсестрою Франчук Інною Ігорівною в групах для учнів. Актив  учнівської ради взяв участь у міських заходах до дня боротьби з туберкульозом.

Учні навчального закладу провели акцію на вулицях міста, де роздавали буклети  з інформацією про туберкульоз та бажали населенню здоров’я.

Адже,  туберкульоз - це інфекційне захворювання,  передається повітряно-крапельним шляхом, коли уражена людина кашляє чи чхає.

Зазвичай, туберкульоз вражає легені, рідше - нирки або спинний мозок. Заразною є лише легенева, відкрита форма туберкульозу.

24 березня - світова спільнота звертає увагу населення планети на серйозну проблему сучасності, що становить загрозу здоров’ю людей в усьому світі.

За інформацією ДНЗ «ЦППРК»