03 Квітень 2018, 12:01

Тиждень дитячого читання в закладах загальної середньої освіти

Тиждень дитячого читання у школі №3-колегіумі

Щороку у березні, напередодні весняних канікул, стартує Всеукраїнський Тиждень дитячого читання. Книга крокує поряд з людиною все життя. Саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям.

З метою формування читацької культури, стимулювання інтересу до читання,  посилення ролі книги в освітньому процесі, з 19 по 23 березня у школі №3-колегіумі пройшов Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Під час Тижня читання  у закладі відбулася віртуальна виставка «Чарівний світ енциклопедій»; книжкові виставки та тематичні полички: «Царство української книги», «Подорож книжковим містом Енциклопедій», бібліофреш «Царство української книги»».

Тиждень читання — чудова нагода для учнів подарувати бібліотеці книги. Літератури було подаровано багато, тому в фойє школи діяла виставка  «Подаровані книги для бібліотеки».

Цікаво пройшов і фестиваль художнього слова «Поетична весна»,  де звучали не тільки вірші відомих поетів, а й власні дитячі поезії.

Відбулася  і подорож-екскурсія до центральної дитячої бібліотеки,  діти зустрілися не тільки з її величністю Книгою, а й проявили себе в конкурсах та іграх. Учні перших класів побували у типографії «Тясмин»,  ознайомилися з  повним циклом виготовлення книг та газет.

Кобзареве слово звучало з новою силою на виховній годині «Шана великому Кобзарю».

Такі тижні читання - це  своєрідна акція,  яка  спрямована на  популяризацію  читання  серед  дітей, створення позитивного іміджу бібліотеки, завдяки якому читачі поспішають на зустріч із книгою.

Любов Полівенко,

завідуюча бібліотекою школи №3-колегіуму

Тиждень читання у школі №10

З метою посилення ролі книги у навчально-виховному процесі загальноосвітньої школи, розвитку читацьких інтересів та активізації роботи щодо збереження учнями підручників, художньої, науково-популярної та іншої літератури, виховання поваги до праці людей, які створюють книгу, залучення підростаючого покоління до книги як джерела знань, культурних надбань та цінностей українського народу, впровадження інформаційних технологій у межах шкільної акції «Живи, книго!», відповідно до плану роботи школи на 2017–2018 навчальний рік з 19.03.2018 по 23.03.2018 у закладі пройшов тиждень дитячого читання. Упродовж  тижня діяли книжкові виставки «Подорожуємо країною Казок», «Читай! Формат не має значення!».  Продовжила свою роботу  акція «Подаруй книгу шкільній бібліотеці», під час якої було подаровано 10 книг для юних читачів.

19.03.2018 проведено тематичні виховні години до тижня дитячого читання у 1 – 11 класах.  Цікаво пройшов бібліотечний урок для учнів 1-В класу, під час якого юні читачі отримали хороші враження та подарунки  -  казки - розмальовки.

20.03.2018 вражаючою подією для читачів 3-іх класів стала дегустація літературних новинок  «Читай із задоволенням», де школярі ознайомилися  із новинками дитячої літератури шкільної бібліотеки. У заході взяли участь 54 учні. Бібліотечний урок для учнів 2-их класів – «Історичні віражі «Від паперу до електронної книги» із використанням ІКТ був веселим та пізнавальним.

21.03.2018  весело і цікаво пройшла феєрія гумору «Жменя сміху дітям на потіху» для учнів групи подовженого дня.

22.03.2018  відбулося «Рандеву з поезією»,  конкурс читців сучасної поезії.

23.03.2018  цікаво пройшла  інтерактивна вікторина для учнів 4-В класу «Літературна мозаїка».


В.М.Чорноморець, бібліотекар

  Тиждень дитячого читання у НВК "Ліцей - школа "Лідер"

             У рамках Тижня дитячого читання, який проходив з 19.03.2018 по 23.03.2018, бібліотекарями навчально-виховного комплексу «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» проведено низку заходів, спрямованих на популяризацію книгочитання як основного джерела інформації, формування читацьких компетентностей, творчих можливостей школярів, а також реалізацію виховної функції шкільної бібліотеки.

            У рамках тижня оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Книжкова веселка», проведено бібліоподорож «Як? Звідки? Коли?» (для учнів 1-х класів), святкову акцію «Приведи друга до бібліотеки!» (1-8 кл.), виставку робіт юних художників «Ілюструю улюблений твір»  та бенефіс читача за творами Т. Шевченка «Поетичний вінок Кобзареві» (1-4 кл.), флешмоб «Шевченкова абетка» (1-7 кл.). Пізнавальну мандрівку «Світ знань відкриває книга» для учнів 1-х класів та  літературну вікторину «Мандрівка по сторінках улюблених книг» для учнів 5-х класів проведено на базі міської дитячої бібліотеки.

Прес-центр НВК «Ліцей – школа «Лідер»