25 Квітень 2018, 08:46

ЗУСТРІЧ ПТАХІВ


Напевно немає такої людини, котра б не захоплювалася приємними мелодійними голосами – пташиним співом. Тьохкання соловейка, щебет сойки, скрекотання сороки, цвірінькання горобців, чи, навіть, ритмічні постукування дятла, – створює весняний настрій, який асоціюється із зеленню лісу, запахом хвої і дубів.

Із приходом  весни, до України повернулися  із теплих країв пернаті птахи. Саме в квітні  відзначається День зустрічі птахів.

19 квітня на базі школи №3 – колегіуму  зібралися учні 7 – х класів шкіл міста для зустрічі птахів та проведення пізнавально – розважального свята «ЗУСТРІЧ ПТАХІВ». Мета заходу – привернути увагу школярів, всіх громадян міста до проблем збереження пташиного світу.

Розпочалося свято декламуванням віршів, презентацією та чарівною піснею про птахів.  А далі свято продовжилося проведенням конкурсів та вікторин, де учні глибше дізналися про птахів, відгадували   загадки, називали весняні прикмети, впізнавали пернатих за співом та малюнками, співали пісні. Багато цікавинок  про птахів підготували учні 10 класу школи №3 - колегіуму разом з учителем біології Інною Володимирівною Галетою.

Учні змагалися, а компетентне журі визначали переможців.

Школярі принесли  подарунки пташкам - пташині будиночки.  Кожна хатинка була особливою, важко навіть визначити кращу. За уявленнями наших  предків, пташки – вісники радості, їх  завжди цінували і оберігали. Тому Свято зустрічі птахів  має велике виховне і екологічне  значення. Шпаківня, зроблена власноруч, крихти у годівничці і є проявами поваги до природи, любові до рідної землі.

А  на згадку про зустріч,  всі учні отримали виліплених із тіста перших вісників весни.

Зустріч птахів була  дійсно святковою. Сподіваємося, що завдяки щирим дитячим турботам,  птахів у нашому краї буде все більше і більше.

 

Методист природничих дисциплін       Л.А. Івченко