10 Травень 2018, 14:40

Військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)


У літописі українських земель є славний період козаччини, який тривав майже 300 років. Сила славного козацтва крилася не стільки  в шаблі, яка навіки залишилася символом виборювання свободи, скільки у справедливому устрої  життя, у звичаях та традиціях.

Козацькі звичаї та традиції спроможні пробудити і підтримувати в нас почуття національної гідності, відповідальності перед народом, Батьківщиною.

Саме з метою збереження славних козацьких звичаїв і традицій у Смілі з 3 по 5 травня було проведено міський етап Всеукраїнської дитячо-юнацької  військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Школу №3-колегіум представляв рій «Славні козаки» у складі дев’ятикласників: Артем Оліцький, Євген Комнатний, Роман Ткаченко, Олег Хотинський, Андрій Нагорний, Дар’я Говорун, Анжеліка Шульгіна (9-А клас) та Сергій Стригун (9-Б клас).

Діти випробували себе у змаганнях: “Перетягування линви”, туристсько-спортивна смуга перешкод, стрільба, ігри “Пластун”, “Відун”, змагання “Рятівник”, ватра “У колі друзів”, конкурс біваків (таборування), конкурс звітів про виконання завдань під гаслом “Добре діло”.

Вітаємо наших славних козаків, які одержали позитивні враження та здобули безцінний досвід з військово-патріотичної підготовки та посіли І місце у туристсько-спортивному змаганні на смузі перешкод.

 Прес-центр школи №3-колегіуму