17 Травень 2018, 14:26

У Смілі підведено підсумки гри «Сокіл» («Джура»)

Серед  чарівної мальовничої природи, на базі навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №15» завершився І (міський) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри „Сокіл” („Джура”), у якому абсолютну перемогу виборов  рій  «Смілянські козаки» Смілянської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №11 (директор Підмогильна В.М.)

Упродовж  трьох  днів  тут вирувала  особлива  атмосфера  козацького  духу, інтелектуальних  можливостей, лідерства,  творчості, сили. Заходи, заплановані Смілянським управлінням  освіти, молоді та спорту, організовані та проведені Центром національно-патріотичного виховання «Смілянська Січ»,  не залишили байдужими учасників роїв,  учителів, групи  підтримки, батьків.

Від самого початку змагань рій «Смілянські козаки» узяв високий старт. У конкурсах «Впоряд» (стройова підготовка)  та  «Ватра» (представлення  роями творчо-мистецького завдання)  учасники  рою продемонстрували  чіткий  монолітний показ різноманітних прийомів муштрового впоряду та високий художньо-естетичний рівень, артистизм, майстерність і оригінальність у музично-хореографічній композиції та гідно вибороли перші місця.

У конкурсі-захисті «Доброї справи» рій  представив екопроект «Відродження локального джерела як вагома передумова розвитку екосистеми малої Батьківщини – Смілянщини». Добре діло рою «Смілянські козаки» було бездоганно виконане відповідно до ідейних принципів лицарства та відзначене грамотою за І місце.

На етапі  «Рятівник» відбувалися серйозні випробування рою  з надання першої долікарської допомоги та транспортування потерпілого. Команда продемонструвала  відмінні знання  та бездоганні практичні дії  і виборола  ще одне І місце.  Під час виконання стрільби  з пневматичної  гвинтівки  рій вибив  200 очок із  300 і знову став переможцем, а в особистому заліку представник рою Пушенко Олексій  вибив 45 очок із 50!

Протягом  усіх  днів  перебування справедливе  журі проводило огляд біваку та виставляло  оцінку облаштування, побуту, чистоти табору рою. В облаштуванні містечка закладу допомогли  доброчинці  Майструк В.І., директор ДП «Оризон – Навігація» та приватний підприємець Стороженко В.О.

Останній етап змагань із перетягування линви додав багатьом учасникам змагань адреналіну. Такої запеклої боротьби не було жодного року на грі «Сокіл» («Джура»), але фортуна знову була на боці «Смілянських козаків». Тож  рій Смілянської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №11 виборов у змаганнях сім  перших місць і тепер буде  вдруге представляти  місто у ІІ етапі обласних змагань «Сокіл» («Джура»).

Побажаймо нашій команді успіхів та перемоги в обласному етапі конкурсу!

Заступник директора з виховної роботи ЗОШ №11

Л. Хижкіна