25 Травень 2018, 15:15

Ділимось досвідом із колегами

Використання найрізноманітніших методів і методичних прийомів як традиційних, так і нових, важливе на всіх уроках, адже вони сприяють формуванню життєвих компетентностей цілісної особистості. Не стали винятком і уроки української мови та літератури.

15 травня на базі школи №3-колегіуму відбувся обласний семінар голів методичних об’єднань вчителів української мови та літератури на тему «Розвиток усебічно розвиненої особистості на основі компетентнісного підходу до вивчення української мови і літератури».

Семінар розпочався із привітання директора школи №3-колегіуму Тетяни Карло, презентації закладу, яку представила заступник директора Олена Золотоверха, та літературно-музичної композиції «Україна – це ми» (заступник директора Світлана Гаращенко і вчитель музичного мистецтва Валентина Ткач).

Наступним етапом семінару стала методична лабораторія «Освіта для життя», котру представила керівник методичного об’єднання вчителів української мови школи №3-колегіуму Ганна Іщенко. Світлана Павлик запропонувала поринути у віртуальну подорож «Формування інформаційно-цифрової компетентності на уроках української мови та літератури», під час якої ознайомила учасників семінару із хмарними технологіями та роботою з Googl-формами.

Методичними знахідками на тему «Елементи нестандартності на уроках української літератури у старших класах» поділилася Наталія Калашник. Відправитись у віртуальний круїз до вершини знань за допомогою STEM – освіти запропонувала Жанна Шевченко. Учасників семінару вона познайомила із впровадженням елементів  STEM – освіти на уроках української літератури у старших класах через проектно-дослідницьку діяльність.

Останньою зупинкою семінару став синтаксичний тренінг, презентований Світланою Волошиною на тему «Технологія mindmapping на уроках української мови у 8-9 класах».

Завершився семінар «Відкритим мікрофоном», на якому Світлана Січкар, завідувач лабораторії суспільно-гуманітарних дисциплін Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, та всі учасники семінару щиро подякували колективу школи №3-колегіуму за цікаву та змістовну презентацію свого досвіду.

Прес-центр школи №3-колегіуму