13 Липень 2018, 10:45

Л.Орляк «Ти зробив усе, що зміг»

11 липня о 15.00 у міській центральній бібліотеці імені Олени Журливої відбулася презентація книги Лесі Орляк "Ти зробив усе, що зміг".

Л.Орляк - жителька Тернополя, мати загиблого воїна-Героя АТО. Втрата сина і трагічна війна в Україні спонукали  невтішну жінку написати глибокий і  проникливий твір. Вона приїхала  у Смілу разом із Василем Ванчурою,  видавцем книги.

На зустріч із письменницею зібралися усі небайдужі сміляни.     Леся Орляк дуже ніжно  і трепетно розповідала про свого сина,  згадувала його дитинство і юнацькі роки. А як любив Україну, як бажав, щоб вона  була вільною, як колись. Тому  без вагань, коли прийшов час, зі зброєю у руках став на її захист. Мати  благословила  на війну маленьким молитовничком та образочками чудотворних ікон, які тепер зберігає як реліквію.

Враженнями про прочитану книгу  поділилися із присутніми  Василь Ванчура, Михайло Шевчук, Володимир Примак, Віктор Овчаренко.

Присутні хвилиною  мовчання вшанували пам’ять   про Олександра Орляка та його побратимів – бійців, які віддали своє життя за Україну.


Г.М.Олійник, методист методичного кабінету