04 Вересень 2018, 10:41

Всеукраїнський вишкіл «Джура – прикордонник»

 

Міністерство молоді та спорту України як головний органу системі центральних органів виконавчої влади, який забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері національно –патріотичного виховання, бере активну участь у підготовці та  проведенні заходів, що сприяють формуванню у молоді патріотизму і духовності, любові до свого народу, його історії, культурних та історичних цінностей, гордості за минуле і сучасне України.

Відповідно до календарного плану заходів щодо національно – патріотичного виховання дітей та молоді на 2018 рік, затвердженого наказом Мінмолодьспорту від 15 березня 2018 року №1126 Мінмолодьспорту спільно з Львівською облдержадміністрацією упогодженні з Державною прикордонною службою України з 10 по 18 серпня 2018 року провело Всеукраїнський вишкіл, спрямований на підготовку громадських активістів, які залучаються до організації і проведення Всеукраїнської дитячо – юнацької військово – патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), «Джура – Прикордонник». Захід відбувся на базі Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби (Львівська обл., м.Великі Мости).

В заході взяло участь більше 450 осіб з прикордонних районів (18 областей) і районів, через які проходить розмежувальна лінія з окупованими і непідконтрольними районами.

З метою вивчення історії всіх спроб здобуття Незалежності України, євро інтеграційних устремлінь українців та ціннісних орієнтирів  визначених в Указі Президента України від 13 жовтня 2015р. № 580 «Про стратегію національно – патріотичного виховання дітей та молоді на 2016 – 2020 роки», представники різних регіонів були об’єднані в іменні сотні провідників боротьби українського народу за самовизначення, а саме: «МАЗЕПИНЦІ», «ПЕТЛЮРІВЦІ», «БУЛЬБІВЦІ», «БАНДЕРІВЦІ».

Протягом вишколу з юними вихованцями проводились навчальні стрільби, практичні відпрацювання патрулювання кордону під назвою «Порушники кордону», навчання з орієнтування на місцевості за допомогою компаса, місцевих, місцевих об’єктів, визначення азимуту, відстаней практичні заняття з тактичної медицини, показові виступи кінологів зі службовими собаками. Відвідування відділу прикордонної служби та музею навчального центру та багато іншого. На завершення була проведена. «Теренова гра» - давнє козацьке змагання на швидкість, виправність та силу.

У наступному – 2019 році заплановано  проведення Всеукраїнського вишколу «Джура – Прикордонник» в м.Ізмаїл, Одеської обл.

Детальна інформація про проведення Всеукраїнського вишколу «Джура – Прикордонник – 2019» в м.Ізмаїл: https://www.facebook.com/events/859324914277069/

Відділ молоді та спорту управління освіти, молоді та спорту

Смілянської міської ради