13 Листопад 2018, 10:45

Місячник шкільної бібліотеки


Становлення української державності, побудова громадянського суспільства, інтеграція України у світове та європейське співтовариство передбачають орієнтацію на Людину, її духовну культуру й визначають основні напрями виховної роботи з молоддю та модернізації освітнього процесу. Тому і напрямки діяльності шкільної бібліотеки в умовах упровадження нових освітніх стандартів значно осучаснені.

Сьогодні шкільна бібліотека має виконувати не лише традиційну функцію забезпечення інформацією учасників освітнього процесу. Вона покликана сприяти розвитку творчості, моральності, духовності шкільної молоді через книгу.

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку  дитини» у школі №3-колегіумі проводилися різноманітні цікаві і змістовні заходи. Серед них інформаційні книжкові виставки «Криниця мудрості людської - чудова книга», «Минувше все, лиш слово не мине», «Україна - козацька держава», «Від книжки до творчості», «Нам жити та пам’ятати» (до Дня визволення України від фашистських загарбників), інформаційні години: «Твої помічники в навчанні», «Бережи книгу»,  бібліопікнік «Я прочитаю казку» (казки Василя Сухомлинського), година пам’яті «Трагедія Бабиного Яру», мистецька акція «Шедеври маленьких талантів», віртуальна виставка  «Книги з країни Дитинства», година мужності «Подвиг українського війська» (спільно з центральною бібліотекою ім. О. Журливої),  година зустрічі «Поетична осінь».

По-особливому було цікаво першокласникам школи-колегіуму: нові зустрічі, нові враження. Відбулися екскурсії до шкільної бібліотеки та посвята у читачі із врученням медалей «Юний читач». Учні 4-Б класу дізналися багато нового про українську книгу,  стали учасниками зустрічі з сучасними українськими поетами, артистами.  Колегіанти 10 класу  не тільки побували на зустрічі з смілянськими поетами, а й  читали написані власноруч твори.

Захоплююча зустріч дитини із казкою здатна запалити у ній вогник любові до читання. Проведена у рамках місячника шкільних бібліотек театралізована вистава за казками Василя Сухомлинського стала яскравою подією для учнів перших класів.

Цікаво та по-сучасному організована робота нашої шкільної бібліотеки безпосередньо пов’язана з усіма засобами впливу на творчу, інтелектуальну, емоційно чуттєву сферу дитини й несе у собі унікальні можливості збереження цілісності людської особистості, її духовного збагачення, розвитку творчої особистості.

 Любов Полівенко,

завідувач бібліотекою школи №3-колегіуму