07 Лютий 2019, 12:06

«Реалізація системно-діяльнісного підходу на уроках математики»


Недостатньо лише отримати знання;

треба знайти їм застосування.

Недостатньо тільки бажати;

треба творити .

Йоган Гете

Нова українська школа вимагає сучасних підходів до викладання основ наук, однією з яких є математика. Сучасна математика має великий інтелектуальний і виховний потенціал, сприяє розвитку інтелекту нації. Розвиток сучасного суспільства породжує гостру необхідність у педагогах, які володіють високою професійною компетентністю. Які шляхи формування та вдосконалення професійної компетентності вчителя? Як реалізувати системно-діяльнісний підхід на уроках математики? Відповідь на ці запитання намагалися знайти вчителі математики під час проведення міського семінару-практикуму, який відбувся 1 лютого 2019 року на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1.

Із принципами діяльнісного підходу до навчання математики присутніх ознайомила Бровко Г.В., методист методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту.

Під час теоретичної частини, своєю професійною майстерністю ділилась Палієва С.І. , яка презентувала інноваційні технології: сторітеллінг, мейкерство, геймифікація, 3-D принтинг, хвильове занурення, колоборативне навчання тощо.

Практична частина проходила у формі  методичних посиденьок, під час яких присутні ознайомились із досвідом педагогічної діяльності вчителів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1.  Зокрема, Величко О.О. представила методику застосування діяльнісного підходу під час вивчення теми «Масштаб».  Цінним у роботі методичного семінару був методичний практикум  під час якого, працюючи в групах, учасники створювали завдання до типу уроків «відкриття нових знань».

Про участь учителів і залучення учнів до математичних конкурсів, змагань, зокрема, змагання з усного рахунку Прангліміне та «Матіфік в Україні», розповіли учитель математики та інформатики загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1, учасник обласних змагань Волошин В.О. та учитель математики та інформатики Смілянської мистецької школи Рудницька Ю.В.

Прес –центр методичного кабінету