22 Лютий 2019, 09:53

Якщо захист – то дієвий!

Саме такий принцип покладено в основу підготовчого періоду до проведення «Дня цивільного захисту», «Тижня безпеки дитини» та об’єктового тренування в освітніх закладах міста.

З метою підвищення рівня теоретичних знань та практичних навичок керівників об’єктових тренувань освітніх закладів,  управлінням освіти, молоді та спорту, за активної підтримки навчально-методичного центру ЦЗ і БЖД Черкаської області, 20.02.2019-21.02.2019 на базі опорних (базових) з питань цивільного захисту закладів освіти - НВК «Ліцей – школа «Лідер» та   закладу дошкільної освіти №23 «Чипполіно» проведено семінари-практикуми, складовою частиною яких були показові об’єктові тренування.

Велику роботу щодо організації та проведення семінарів здійснили  керівники означених закладів Гнідая С.А. та Коваленко А.С.

Показові об’єктові тренування пройшли на високому рівні,  змістовно та конструктивно, що дало можливість  закріпити отримані керівниками об’єктових тренувань знання, поглибити досвід з питань організації та проведення практичної підготовки органів управління та сил цивільного захисту закладів освіти.

До семінару – практикуму долучилися відділ цивільного захисту та оборонної роботи міста (інспектор Дорошенко Ю.А.), Смілянський районний відділ ДСНС України в Черкаській області (провідний фахівець Побережник Д.М.). Методичний супровід успішно забезпечував майстер виробничого навчання навчально-методичного центру ЦЗ і БЖД Гончаренко С.В.

На думку заступника начальника управління-начальника відділу освіти Яцини М.А., семінар - практикум носив діловий і невимушений характер, пройшов в умовах тісної співпраці освітян та запрошених гостей.

Інженер з охорони праці    Р.М. Прусс