04 Березень 2019, 15:16

ІІІ міський географічний турнір

27 лютого 2019 року відбувся ІІІ міський географічний турнір юних географів для учнів 8 -9 класів закладів загальної середньої освіти м.Сміли, в якому взяли участь  27 учнів зі шкіл міста. Вже втретє радо зустріла учасників Смілянська спеціалізована мистецька школа – інтернат Черкаської обласної ради.

Турнір проводиться з метою формування умінь розв’язувати складні географічні проблеми, доповідати, формулювати твердження та висловлювати власну думку у навчальних дискусіях та сприяв популяризації знань з географії серед учнів міста та розвитку зацікавленості природничими науками.

Учасники турніру, об’єднавшись у 6 команд, самостійно обрали капітана команди, назву, девіз та емблему.

А далі змагання! Цікаві, креативні запитання та не менш цікаві повідомлення, дискусії, відповіді на запитання. Кожна команда побувала у ролі доповідача, опонента чи рецензента.

У ході турніру учні показали вміння співпрацювати, критично аналізувати, давати оцінку виступу, а також доводити свою точку зору з  тієї чи іншої проблеми. Учні розкривали географічні поняття і запитання, інтегрувавши знання з історії, біології, екології, економіки.

Учні активно дискутували про кількісні і якісні зміни на політичній карті світу, передбачали кількіс

Турнір вдався! Бажаємо всім учасникам змагань подальших успіхів, нових творчих злетів і цікавих завдань у наступному турнірі юних географів!ть країн у майбутньому. Було цікаво почути думку школярів про

 перспективи розвитку галузей економіки України та  екологічні проблеми. Після завершення турніру учні отримали дипломи та заохочувальні подарунки.

Дякуємо вчителям географії, які виступали у ролі компетентного журі,

за об’єктивність оцінювання та якісну підготовку учасників до турніру.

Прес-центр методкабінету