02 Жовтень 2019, 08:20

Олімпійський тиждень у Смілі.


З метою популяції здорового спорту життя, фізичної культури і спорту, впровадження олімпійського руху, відповідно до «Положення про Олімпійський тиждень та Олімпійський урок», у закладах загальної середньої освіти міста в період з 9 по 15 вересня проходив «Олімпійський тиждень».

У школах  пройшли Олімпійські уроки, з яких учні більше довідались про історію Стародавніх Олімпійських ігор та Олімпійських ігор сучасності,  українських олімпійців літніх та зимових ігор, якими пишається наша країна.

Учні   мали можливість випробувати свої сили у різноманітних видах спорту та взяти участь у  святкових лінійках, виховних годинах, змаганнях із різних видів спорту, рухливих іграх,  днях Здоров’я, спортивно-оздоровчих квестах, флешмобах, конкурсах малюнків, плакатів, фотогазет тощо.

Уроки-зустрічі із срібним призером із веслування Олімпійських ігор у Сеулі 1986 року  Олександром Мотузенком відбувся у школах №7,13. У школі №10,  яка впроваджує олімпійську освіту, пройшов Олімпійський урок для учнів 2-11 класів із майстром спорту Міжнародного класу з Фунакоші - шотокан карате Здоренком Ю.В. А учні гімназії провели зустріч із керівником та учасниками Школи танців Дмитром Молотковим та Денисом Голубом. Вони ознайомилися із показовими виступами учасників школи та навчилися основ спортивних танців.

У рамках проведення Дня міста та Свята фізичної культури  і спорту відбулися змагання серед учнів 5-8 класів «Туристичний перелаз». Пройшовши 15 спортивно-туристських станцій, діти мали змогу  випробувати   перешкоди, які чекають на туристів у реальних умовах.

Цього ж дня проведено шаховий турнір  серед учасників гуртка «Вертикаль». Переможців гри  нагороджено грамотами і медалями.

До  Всесвітнього Дня фізичної культури і спорту у міському парку відбувся фізкультурно -оздоровчий  захід  серед школярів «Challenge fest”. Вчителі фізичної культури провели із учнями закладів загальної середньої освіти рухові активності та ігри: дартс, естафети «Сооl Cames», вправи із м’ячем, ігри на влучність та « Пін-понг», «Бейблейд», «Боулінг», майстер клас «Жонглювання м’ячем», віджимання від підлоги, стрибки з місця, швидкісне складання кубика-рубика, стрибки на скакалці.

Всі спортивно-масові заходи висвітлені на сайтах закладів освіти та   у соціальних мережах.

Методист МК  Надія Щербина