29 Жовтень 2019, 16:29

На морських глибинах поезії й прози


Учні 5-А класу школи №3-колегіуму дуже кмітливі та допитливі. Вони про все хочуть знати. А нещодавно з особливим інтересом поспілкувались із письменницею Смілянщини Лілією Пугач-Блискавицею.

Лілія Леонідівна розповіла учням про свої книги, зачитуючи окремі твори. П’ятикласники постійно ставили свої запитання письменниці. Їх цікавила і творча діяльність, і особисті вподобання, і ставлення до звірів і птахів. Лілія Леонідівна ледве встигала кожному дати глибоку та вичерпну відповідь. Навіть доводилось пояснювати, чого вона боїться і що найбільше полюбляє. Так поступово розмова пішла про море та її мешканців. А Лілія Блискавиця захоплюється ще й дайвінгом. Тому далі із захопленням розповідала про свої пригоди та твори на цю тему. І якщо раніше п’ятикласники знали, що «книга вчить, як на світі жить», то тепер переконались у правильності прекрасного вислову Івана Франка:

Книги – морська глибина:

Хто в них пірне аж до дна,

Той, хоч і труду мав досить,

Дивнії перли виносить.

Зустріч закінчилась дуже позитивно: Лілія Блискавиця подарувала бібліотеці школи №3-колегіум свої книги, а учні – теплі усмішки та селфі зі своєю улюбленою письменницею.

Жанна Шевченко,

учитель української

мови та літератури