31 Жовтень 2019, 10:46

Осучаснення роботи бібліотеки через підвищення професійної майстерності бібліотекарів

 Бібліотекар – перший вісник краси і знань

Микола Реріх

     Концепція Нової української школи визначає нові ролі бібліотеки, як складової сучасного освітнього простору. Це в свою чергу вимагає розвитку професійних компетентностей  шкільних бібліотекарів та оновлення підходів до діяльності шкільної бібліотеки.

      30 жовтня 2019 року на базі загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів №4 проведено  семінар - практикум  шкільних бібліотекарів з теми «Осучаснення роботи бібліотеки  через підвищення професійної майстерності

 бібліотекарів».  Розпочався семінар   вступним словом  методиста з бібліотечних фондів Олійник Г.М. Вона довела до відома нові нормативні документи щодо роботи шкільних бібліотек; ознайомила з навчально - методичними  матеріалами   інноваційного проекту «Освітній  ресурс НУШ» - «Читання  без меж».

   Чорноморець В.М., бібліотекар  школи  №10, презентувала  електронний журнал- інновацію «Бібліотечний вісник».Бібліотекарі навчально-виховних комплексів школи №3-колегіуму та ліцею-школи «Лідер» (Полівенко Л.Д. та Плотнікова О.В.), які проходили курсову перепідготовку на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради»,  ознайомили присутніх з  інноваціями  у роботі шкільних бібліотек.

        Практичною  частиною семінару було  створення та використання  у роботі шкільної бібліотеки   QR-кодів. Бібліотекар   школи №4       Бондаренко Л.Р. ознайомила присутніх з тим, що таке QR-код, як його створити та де можна використати у роботі. Всі учасники семінару навчилися створювати  QR-коди.

      Шкільні бібліотекарі  отримали корисну інформацію. Семінар пройшов змістовно і цікаво. Семінар-практикум  став  ще  одним  кроком  до  підвищення  професійної компетентності  шкільних бібліотекарів.

Дякуємо адміністрації закладу за створення  комфортних умов  та творчої  атмосфери  для проведення  семінару.

Прес-центр методичного кабінету