04 Листопад 2019, 11:53

Місячник шкільної бібліотеки


В умовах упровадження нових освітніх стандартів напрямки діяльності шкільної бібліотеки значно осучаснені. Сьогодні шкільна бібліотека має виконувати не лише традиційну функцію забезпечення інформацією учасників освітнього процесу. Вона покликана сприяти розвитку творчості, моральності, духовності шкільної молоді через книгу.

У рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня»  у школі №3-колегіумі проводилися різноманітні цікаві і змістовні заходи, в яких реалізовувався творчий підхід. Серед них: інформаційні книжкові виставки «Читати – це круто», «Історичне минуле книги», «Козацька держава», «Пам’ятаємо завжди» (до Дня визволення України від нацистських загарбників), віртуальна виставка «Книги з країни Дитинства», конкурс малюнків «Шедеври маленьких талантів», інформаційні години: «Я вмію берегти книгу», «Книга - друг», бібліотечна година «Структура та основні елементи книжки», інтерактивний кардмейкінг «Книга моєї мрії», флешмоб «Я і книжка», літературний портрет «Поети розстріляного відродження» (спільно з центральною бібліотекою ім.О.Журливої), смайл – опитування: «Чи є майбутнє у книжок та бібліотек?», «Осіннє рандеву» (зустріч поетесою Тетяною Шугар-Благодарною), буккроссинг: «Вільна книга – у вільне читання», читацький марафон «Читаємо без зупинки».

По-особливому було цікаво першокласникам:  нові зустрічі з цікавими казковими гароями, нові враження. Відбулися екскурсії до шкільної бібліотеки та посвята у читачі із врученням медалей «Юний читач».

Відбулася екскурсія до Смілянської типографії «Тясмин». Учні  дізналися  багато нового, на власні очі побачили, як друкуються періодичні видання. З особливою цікавістю школярі спостерігали за виготовленням книг.

Робота шкільної бібліотеки закладу сприяє розвитку творчості, моральності, національної духовності шкільної молоді; створює умови для самоствердження кожної дитини, забезпечення  потреб в особистісному зростанні.


Прес-центр школи №3-колегіуму