17 Грудень 2019, 16:45

Евакуація — важлива складова протипожежних заходів.


Резонансні події в Одеському коледжі сколихнули суспільство і примусили переглянути протипожежний захист закладів освіти.

Відповідно до наказу управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради від 11.12.2019 №199, у закладах освіти міста Сміла проводяться перевірки протипожежного стану приміщень, підвалів, горищ і територій та їх  очищення  від горючих матеріалів.

Додатково перевіряються на  відповідність протипожежним нормам  приміщення лабораторій, комор, складів та господарських приміщень для зберігання хімічних реактивів та матеріальних цінностей.

Перевіряється стан внутрішнього та зовнішнього протипожежних водогонів, їх готовність до експлуатації у зимовий час.

Особливу увагу звернено на стан шляхів евакуації та проведення евакуаційних заходів. Керівники закладів освіти! Пам’ятайте, що заборонено:

-          оздоблювати стіни на шляхах евакуації не сертифікованими матеріалами;

-         встановлювати глухі ґрати на вікна приміщень, в яких перебувають вихованці та учні;

-         зачиняти на замки евакуаційні виходи з будівель під час освітнього процесу.

У закладах освіти проводяться позапланові тренування з евакуації.

Не залишилось осторонь і управління освіти, молоді та спорту. 17 грудня з працівниками установи проведене позапланове тренування з відпрацювання евакуаційних заходів.


На цей час управління узагальнює інформацію від керівників закладів освіти  для інформування органів місцевого самоврядування з метою напрацювання першочергових заходів з питань покращення пожежної безпеки та їх фінансування.


Прес-центр управління освіти, молоді та спорту


у