02 Березень 2020, 08:30

ЯКІСНА ПІДГОТОВКА ОБ’ЄКТОВОГО ТРЕНУВАННЯ – 90% УСПІХУ ЙОГО ПРОВЕДЕННЯ

 

Приступ кашлю, чхання й ускладнене дихання, можливий хімічний опік обличчя та очей – так діє розпилена у повітрі сльозогінна речовина подразливої дії.

Що робити і як протидіяти наслідкам такого розпилення та як вберегти учасників освітнього процесу і працівників галузі від небажаних проявів надзвичайної події?

Цьогоріч ці питання стали головною темою щодо підготовки освітян міста до проведення практичних дій з реагування на надзвичайну ситуацію.

Розуміючи, що якісні практичні дії починаються з належного приготування, то ж у січні поточного року управлінням освіти, молоді та спорту виданий наказ про підготовку та проведення об’єктового і протипожежного тренувань у закладах освіти та проведено семінар – практикум для керівників  освітньої галузі міста.

Місцем проведення семінару обрано базові (опорні) заклади з питань цивільного захисту і безпеки життєдіяльності: заклад дошкільної освіти  №23 «Чипполіно» та навчально-виховний комплекс «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер».

Напередодні семінарів-практикумів завідувач ЗДО №23 Алла Коваленко та заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею –школи «Лідер»  Наталія Галактіонова взяли участь у семінарських заняттях, проведених у місті Черкаси навчально-методичним центром цивільного захисту і безпеки життєдіяльності області.

Головними темами семінару – практикуму для керівників закладів загальної середньої, позашкільної та дошкільної освіти міста стали організація цивільного захисту та проведення практичних дій з реагування на надзвичайні ситуації (об’єктові тренування) у контексті Дня цивільного захисту, Тижня безпеки дитини.

Керівникам НВК «Ліцей – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів «Лідер» Софії Гнідій та ЗДО №23 «Чипполіно» Аллі Коваленко вдалося створити ділову атмосферу семінару: щирого обміну думками, практичним досвідом та напрацюваннями у сфері цивільного захисту.

Змістовними були виступи майстра виробничого навчання навчально-консультативного пункту міста Сміли Навчально-методичного центру цивільного захисту і безпеки життєдіяльності Черкаської області Сергія  Гончаренка;

-  інженера з охорони праці управління освіти, молоді та с

Головною подією семінару стали показові практичні дії з реагування на надзвичайну ситуацію з етапом протипожежного тренування.порту Романа Прусса.

 

Під час практичної роботи відпрацьовані  питання:

- дії органів управління і сил цивільного захисту з реагування на розпилення у повітрі сльозогінної речовини подразливої дії;

- евакуація учасників освітнього процесу;

- надання  первинної долікарської медичної допомоги потерпілим у результаті події.

- гасіння умовної пожежі в електрощитовій.

У семінарі взяла участь провідний фахівець Смілянського районного відділу управління Державної служби надзвичайних ситуацій у Черкаській області Діана Побережник, яка була посередником на тренуваннях та оцінювала практичні дії освітян.

Сподіваємось, що набутий на семінарі досвід допоможе керівникам закладів освіти міста забезпечити якісну підготовку та проведення практичних дій з реагування на надзвичайну ситуацію (об’єктового та протипожежного тренувань).

 

Бажаємо освітянам міста тільки навчальних тривог!


Прес-центр управління
освіти, молоді та спорту