07 Травень 2013, 15:17

Книга відкриває двері в світ

    Книга — джерело знань. Книга — друг і порадник. Людина без книги, як криниця без води. А Нестор-літописець писав: «Якщо пошукаєш у книгах мудрості уважно, то знайдеш велику користь для душі своєї».

Як давно не чути таких розумних слів про книгу! Як скоро людина забуває про те, що дає наснагу розуму й душі! А тепер замислимося над тим, що читають наші діти, онуки та чи читають взагалі? Чи знають вони поетів, письменників сьогодення? Чи потрібна їм книга, якщо є Інтернет?

Саме ці питання найбільше хвилюють педагогів спеціалізованої школи №5 Галущенко Тетяну Вікторівну та Битько Юлію Вікторівну. Вони щиро переконані, що книга живе й буде жити, якщо батьки, вчителі й ті, хто несе відповідальність за гуманітарну політику в країні, будуть приділяти більше уваги українській книзі.

Тому у спеціалізованій школі I-III ступенів №5 відбулася конференція на тему «Книга відкриває двері в світ», у якій взяли участь учні 5-11 класів.

Кожен із присутніх мав змогу розповісти про свого улюбленого письменника. На конференції прозвучали такі імена відомих людей як Остап Вишня, Ліна Костенко, Павло Тичина, Василь Симоненко, Олександр Дюма, Рональд  Дал, Марина та Сергій Дяченки та інші. Учні із задоволенням ділилися своїми враженнями від прочитаних творів та заохочували до читання інших.

Особливу увагу дітей привернуло питання щодо електронних книг, але всі разом швидко дійшли спільного висновку, що важливо не просто йти у ногу з часом, не губитися у сучасному світі нових технологій і суспільних викликів, а й берегти історію царства книг і не цуратися їх…

Тож, звертаючись у цей день до молоді, вчителі прагнули донести до учасників конференції важливість читання та неповторність літературних вражень. Закликали до читання книг і відвідування бібліотек, адже це осередок знань, духовності та культурних надбань.

                                                                                                Ковальчук Аліна