09 Листопад 2020, 16:29

МІСЯЧНИК ШКІЛЬНОЇ БІБЛІОТЕКИ У КОЛЬОРАХ ВЕСЕЛКИ


Цьогоріч місячник шкільної бібліотеки проходив під гаслом «Збереження природи починається з екології мислення».

Педагоги закладу стали учасниками інтерактивної години цікавих повідомлень «Бібліотечне краєзнавство – джерело екологічної просвіти учнів».   Шкільний бібліотекар Ганноченко Н.А. презентувала «екологічні перлини»,  які можуть допомогти у проведенні цікавих уроків та виховних заходів. Кожен учасник заходу отримав зелений листочок з корисними посиланнями, які допоможуть подбати про екологію планети.

Учні 5-7 класів під час виховних  годин на дистанційному навчанні  взяли участь в онлайн-мандрівці «Зелене диво землі. Світ рослин», побувавши у Національній бібліотеці України для дітей.

На інтерактивну гру «Медіазнаку» запросила господиня бібліотеки-медіатеки Ганноченко Н.А. учнів початкових класів разом з ії вчителями.

У віртуальну подорож найбільшими бібліотеками світу відправилися учні 8-9 класів. Школярі розширили свої знання з літератури, мистецтва, історії та географії.

Протягом жовтня усі бажаючі мали змогу відвідати нову тематичну виставку «Її величність українська книга». Новинки українських видавництв порадували шкільних книголюбів.

І знову цікава мандрівка книжковим експресом. Цього разу шестикласники разом з бібліотекарем у супроводі вчителів української літератури відправилися у подорож разом з героями творів В. Нестайка-цьогорічного ювіляра. Діти дізналися, що героїв цього дитячого письменника люблять у всьому світі, адже переклади цікавих пригод підлітків перекладено на 12 мов світу.

Інтерактивна гра «У мандри Україною» перенесла учнів 10-11 класів до перлини Черкащини – уманської Софіївки. Її історія та природні скарби надихнули учнів спланувати екскурсію наживо.

Усі відвідувачі бібліотеки протягом жовтня мали нагоду взяти участь у бібліоопитуванні «Твоя улюблена книга про рослинний світ».

Дякуємо Нелі Анатоліївні за цікаві бібліотечні уроки, яскраві, сучасні, теплі. А наші традиційні зустрічі у світі книг продовжуватимуться. Будемо дбати про екологію навколишнього світу та екологію власних душ, насичуючи їх цікавим, корисним, вічним – знанням, повагою до книги.

Прес-центр школи №7