23 Грудень 2013, 09:26

Організація роботи з дітьми з нестабільними емоційними проявами

То, что мы оставили позади,

И то, что ждет нас впереди,-

Просто чепуха по сравнению с тем,

Что находится у нас внутри

(Ральф Емерсон)

17 грудня 2013 року у спеціалізовані школі І-ІІІ ступенів №12 проведено семінар-практикум «Організація роботи з дітьми з нестабільними емоційними проявами». Метою ІІ заняття - розкриття профорієнтаційної діяльності з учнями закладу, які мають нестабільні емоційні прояви, як один з напрямків діяльності практичного психолога.

На діагностичному інструментарії для використання у роботі з такими учнями в означеному напрямку зупинилася Похил Любов Дмитрівна, завідувач ЦППСР.

Досвід проведення профорієнтаційної діяльності  представила до уваги учасників Лядова Юлія Станіславівна, практичний психолог школи.   Юлія Станіславівна детально зупинилася на результатах проведених нею досліджень з учнями 9 класів щодо визначення факторів впливу на вибір професії в майбутньому, впливу індивідуальних особистісних характеристик на професійну спрямованість особистості за методикою Голланда.  Також вона зазначила, що орієнтує учнівську молодь  на вибір професії за алгоритмом «ХОЧУ – МОЖУ – ТРЕБА».

Практичне заняття з учасниками семінару та учнями 9 класу ще раз підкреслило необхідність здійснення просвітницької діяльності та важливість професій усіх напрямків.