10 Січень 2014, 15:58

Підсумки діяльності психологічної служби за І семестр

9 січня 2014 року на базі спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №5  відбулося методичне об’єднання працівників психологічної служби. На засіданні підводились підсумки діяльності психологічної служби за І семестр 2013-2014 навчального року, обговорено результати діяльності за звітний період. Власним досвідом роботи щодо використання відеоматеріалів для розвитку емоційно-ціннісної сфери дошкільників поділилася Коваленко О.Ю., практичний психолог дошкільного навчального закладу №23. Чертова Т.М., практичний психолог загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №10, презентувала досвід створення шкільної служби «Примирення» з учнями-медіаторами. Про використання досвіду обласного тренінгового табору, матеріалів програми «Не смійся з мене» у роботі з вихованцями загальноосвітньої школи-інтернату повідомила Косенко Н.П., соціальний педагог закладу.

Про результативність проведеної олімпіади з педагогіки і психології доповіла Похил Л.Д., завідувач ЦППСР, яка наголосила на важливості кваліфікованої підготовки учасників олімпіади та участі в ній, зазначила, що поруч з теоретичним матеріалом важливий виклад власної думки відповідно до поставлених завдань.  Про підготовку до ІІІ етапу олімпіади повідомила Силка Н.А., практичний психолог загальноосвітньої  школи І-ІІІ ступенів №1.

Також Похил Л.Д. наголосила на важливості дотримання принципів та етичних норм дитячої практичної психодіагностики. Досвід з означеного питання презентувала Ворона В.Ю., практичний психолог дошкільного навчального закладу №18.

Соціальні педагоги гімназії ім. В.Т.Сенатора та спеціальної школи-інтернату Стригун В.М. та Чабан Т.І. інформували про заходи, проведені в рамках щорічної акції «16 днів проти насильства».

У ході проведеного методичного об’єднання визначені напрямки діяльності психологічної служби у ІІ семестрі 2013-2014 навчального року.

                                                                                                         Похил Л.Д., завідувач ЦППСР