20 Січень 2014, 09:50

«Підготовка до школи – необхідна умова успішного навчання дітей»

16.01.2014 у дошкільному навчальному закладі №7 відбулося чергове заняття-практикум для батьків та вихованців старших дошкільних груп «Підготовка до школи – необхідна умова успішного навчання дітей».

Мета зустрічі  - сприяти підвищенню обізнаності батьків щодо психологічної готовності дітей до школи. Особливістю зустрічі була спільна взаємодія батьків і дітей у ході заняття.

Знайомство  відбувалося з демонстрацією малюнків «Моя сім’я», які були виконані учасниками напередодні.  Вправи, запропоновані практичним психологом закладу, Власенко Оленою Анатоліївною, у ході практикуму  зацікавили як батьків, так і самих дітей. За допомогою запропонованих вправ у дітей розвивається зорова пам'ять, увага, логічне  мислення, мовлення, уява, увага,  фантазія, дрібна моторика рук. Розширюється кругозір, формується здатність аналізувати, порівнювати, узагальнювати, робити самостійні висновки, розвиваються вольові якості.  Практичні завдання виконувалися активно та без напруження, були нескладні у використанні, оскільки проводились у вигляді гри.

Батьки під час виконання завдань теж  мали можливість розкрити власний творчий потенціал та зрозуміти на скільки необхідна увага, допомога, власний приклад їхнім   дітям. Адже обов’язкова умова розвитку творчого потенціалу дитини – це підтримка творчих прояві дитини та створення необхідних умов для їх подальшого розвитку.

На підсумку учасники поділилися враженнями від заняття: батьки усвідомили  розвиток яких психічних процесів у дітей потребує системного використання запропонованих вправ у повсякденному житті, діти – ще раз підтвердили те, на скільки їм необхідна увага батьків.

Та головне - заняття сприяло створенню позитивного психологічного клімату у родинах, формуванню почуття сімейної єдності.

                                                                                                                             Похил Л.Д., завідувач ЦППСР