28 Січень 2014, 08:55

Відбулось чергове засідання молодіжного активу міста

 «Хто не знає свого минулого, той не має майбутнього» - під таким гаслом 21 січня 2014 року у приміщенні центральної міської бібліотеки імені О. Журливої відбулось чергове засідання молодіжного громадського активу міста, присвячене  Дню Соборності України та 70-ій річниці визволення  м. Сміла від фашистських загарбників, у роботі якого взяли участь представники органів місцевої виконавчої влади, шкільного та студентського самоврядування, працівники міської центральної бібліотеки.

На початку засідання усіх присутніх радо привітали начальник відділу у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту управління освіти, молоді та спорту Наталія Маслюк та директор центральної бібліотеки Ірина Огус.

На засіданні члени молодіжного активу обговорили молодіжні заходи до 70-ї річниці визволення м. Сміла від фашистських загарбників: стосовно акцій «Листівка Пам’яті» та «Солдатський трикутник»; участі учнівської та студентської молоді у святкових заходах до цих пам’ятних дат. Окрім цього, був обговорений план молодіжних заходів на 2014 рік.

Цікавим був виступ Президента молодіжного активу міста Ігоря Черная з теми  «Соборність України: причини, мета, наслідки», зміст якої відображав важливість і значимість «Акту злуки» для сучасної України.

Надовго залишиться у пам’яті кожного й виступ завідуючої сектором юнацтва міської центральної бібліотеки Наталії Плієвої «Як це було», адже він  містив реальні дані про стан окупації рідного міста у воєнні роки. Серед студентської громадськості розпочато акцію «Листівка Пам’яті», що буде тривати до 29 січня.

Того ж дня члени молодіжного громадського активу відвідали міський краєзнавчий музей, де під час екскурсії молоді сміляни ознайомилися з тематичними стендами та отримали додатково цікаву і важливу інформацію про героїчні сторінки літопису нашого міста під час визволення Черкащини сімдесят років тому.

Тож впевнена, що наша молодь, пам’ятаючи і вшановуючи героїв Великої Вітчизняної, матиме мирне й світле майбуття.

Загоруй О.О., головний спеціаліст

відділу у справах сім’ї та молоді,

фізичної культури і спорту

управління освіти,молоді та спорту