20 Лютий 2014, 12:38

Використання арт-терапії у роботі з обдарованими дітьми

11.02.2014 у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №11 відбулося чергове заняття Школи професійної майстерності для практичних психологів закладів освіти міста. На занятті розглядалися питання щодо використання арт-терапії у роботі з обдарованими дітьми.

Власним практичним досвідом з означеного питання поділилася Скляренко Ольга Юріївна, практичний психолог закладу. Ольга Юріївна детально зупинилася на використанні діагностичного інструментарію та впровадженні інноваційних методів у роботі з обдарованими учнями. Особливу увагу  звернула на проведенні для учнів ток-шоу «Хвилина слави».

Практична частина семінару ґрунтувалася на взаємодії практичних психологів з учнями 7 класу із використанням методів арт-терапії. У ході  заняття «Ключ до серця людей лежить в мені самому» учасники мали змогу відпрацювати навички групової взаємодії та презентувати  проекти групової діяльності, створені з використанням аплікації, квіллінгу, ватних дисків, цукерок, тощо.

Підсумком заняття Школи професійної майстерності стала розробка психологічною службою рекомендацій батькам та педагогам щодо конструктивної взаємодії з обдарованими дітьми.

                                                                                                                                Похил Л.Д., завідувач ЦППСР