30 Квітень 2014, 08:34

Формування навичок здорового способу життя.

 

22.04.2014 на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 відбулося чергове заняття семінару-практикуму практичних психологів з проблеми «Організація життєвого простору дитини як соціально-педагогічний аспект формування дитячої особистості». Тема заняття: «Формування навичок здорового способу життя». На занятті розглядалися питання щодо створення здоров’язберігаючого середовища у навчальному закладі. Розглянуто класифікацію  психоактивних речовин, що викликають негативний вплив на психічний та фізичний стан особистості, причинах та наслідках їх вживання. Наголошено на ознаках, що свідчать про вживання ПАР підлітком та особливостях реакції їх організму.

Рижкова Алла Борисівна, соціальний педагог закладу, презентувала досвід створення здоров’язберігаючого середовища у закладі та методи впливу на формування здорової особистості у школі.

Практична робота з учнями 7 класу щодо позитивного ставлення підлітків до власного здоров’я дала змогу усім учасникам відпрацювати навички конструктивної взаємодії, побачити проблему шкідливих звичок очима учнів, виробити чіткі правила та алгоритм дій у разі виникнення ризиків вживання психоактивних речовин.

На завершення семінару учасниками переглянуто відеоматеріал про негативний вплив психоактивних речовин на організм людини.

                                                                             Похил Л.Д., завідувач ЦППСР