01 Травень 2014, 03:00

Обласний інтернет-семінар для шкільних бібліотекарів

Інформатизація охоплює усі сфери суспільного життя, що докорінно змінює погляди на роль і функції шкільної бібліотеки, висуває нові вимоги до діяльності шкільного бібліотекаря та потребує модернізації змісту діяльності шкільних бібліотек.  На сьогоднішній день  існує безліч способі підвищення рівня професійної  компетентності бібліотечних працівників та формування у них готовності до інноваційної діяльності із застосуванням новітніх інформаційно-комунікаційних технологій. Однією з дієвих форм методичної роботи зі шкільними бібліотекарями у є Інтернет-конференція.

У квітні 2014 року Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників провів черговий інтернет-семінар з обміну досвідом роботи з проблеми «Сучасні підходи до розвитку читацьких інтересів школярів» для шкільних бібліотекарів області». В означеному заході взяли участь і бібліотекарі  навчальних закладів нашого міста. Це Куценко Світлана Леонідівна,  завідувач бібліотекою загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6;   Плотнікова Олена Володимирівна, завідувач бібліотекою спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів №5, Полівенко Любов Дмитрівна,  завідувач бібліотекою навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 – колегіум», Чорноморець Валентина Миколаївна, бібліотекар загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів  №10.

Куценко С.Л. поділилася досвідом роботи щодо пошуку шляхів формування читацьких інтересів школярів на базі шкільної бібліотеки; (Завантажити статтю); Плотнікова О. В. – з питання «Виховання нового читача в умовах інформаційного суспільства» (Завантажити статтю); Полівенко Л.Д. – щодо використання інноваційних форм і методів у роботі бібліотеки загальноосвітньої школи (Завантажити статтю); Чорноморець В.М.- «Індивідуальне та масове керівництво читанням - головні важелі розвитку читацьких  інтересів школярів» (Завантажити статтю).

Детальнішу інформацію можна переглянути за посиланням:

http://oipopp.ed-sp.net/content/view/3449/15/