06 Жовтень 2014, 16:17

Найбільший скарб – гарна бібліотека

Педагогічний колектив школи №3-колегіуму спрямовує свої зусилля на виконання одного із найголовніших завдань сучасної школи – якісну підготовку дітей до життя в інформаційному суспільстві.  У зв’язку з цим у навчальному закладі приділяється особлива увага осучасненню роботи бібліотеки як інформаційно-методичного центру, осередку активного спілкування колегіантів із книгою, адже як казав класик світової літератури Віссаріон Белінський: «Найбільший скарб – гарна бібліотека»

Напрямки діяльності бібліотеки в умовах упровадження нових освітніх стандартів значно розширені та осучаснені. Бібліотека у школі-колегіумі  – це інформаційно - методичний  центр, лабораторія формування читацьких компетентностей молоді,  осередок  просвітницької роботи, культурного  та духовного розвитку  дітей і дорослих. Такий підхід дозволяє активно реалізовувати  інформаційні, пізнавальні, виховні, розвивальні можливості шкільної бібліотеки.

Життя не стоїть на місці, а вимагає від бібліотекаря глибоких знань, пошуку нових, нетрадиційних форм роботи. Бібліотека поступово відмовляється від стереотипів у роботі, визначає нові підходи, змінює характер взаємин із читачами.

З метою виховання свідомого й активного читача убібліотеці проводяться цікаві й змістовні заходи.

Під час проведення Тижня книги відбулися: виставка малюнків «Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну!» та книжкова виставка «Царство української книги». Учні перших класів побували у бібліотеці на екскурсії, відбулася посвята в юні читачі. Провели її чарівна Королева та лікар Айболить, які зацікавили малюків казковою вікториною «Казка нас навчає». Продовжили тиждень парад казкових героїв та театральна вистава для учнів початкових класів з героями  різних книг, які веселили дітей, танцювали  та загадували загадки. Для учнів 5-9-х класів було проведено книжковий марафон «Знавці літератури», а учні старших класів переглянули усний журнал «Сміла запрошує». Тиждень книги закінчився та робота шкільної бібліотеки продовжується.

Вся діяльність нашої бібліотеки дозволяє зробити висновок, що лише шляхом творчої діяльності можна виховати школяра – справжнього поціновувача книги, який завжди зможе знайти необхідні орієнтири у безмежному інформаційному просторі сучасного суспільства.

Шановні вчителі, дорогі педагоги-ветерани, освітяни міста! Від щирого серця вітаємо Вас із професійним святом – Днем працівника освіти! Нехай підґрунтям щасливого життя, успішної професійної діяльності будуть міцне здоров’я, натхненна думка й щирі почуття. Нехай родинна злагода, добробут і здоров’я усіх членів вашої родини забезпечить ваш душевний спокій і гарний настрій, а вірні друзі сприяють звершенням в ім’я розквіту України. Миру, гармонії, радості і теплих усмішок бажаємо Вам і Вашим родинам!

Любов Полівенко, завідувач бібліотекою школи №3-колегіуму