03 Листопад 2014, 16:39

Бібліотека- мій рідний дім

Вже стало традицією, останній тиждень вересня присвячувати храму науки-бібліотеці. Цього року він  проходив під гаслом "Бібліотека —  мій рідний дім». Наша бібліотека невелика за розміром, але діти почуваються тут так само затишно, як вдома. Було дуже приємно спостерігати, як діти із блиском в очах,   брали участь у всіх заходах та конкурсах. Першокласники, наприклад, провели свою першу екскурсію у бібліотеку, де затамувавши подих, гортали сторінки яскравих книг, із захопленням слухали казки, які приготували їм учні 5 класу та презентували власні малюнки «Бібліотека очима дітей».

Учні 2 та 3 класу виготовили власними руками буклет «Книга — мій вірний друг та порадник» з малюнками та віршами. З учнями 4 класу був проведений бібліотечний урок «У світі довідкової літератури», де вони познайомились із різноманітними словниками та енциклопедіями. У 5 та 6 класі учні разом з класними керівниками поринули у минуле і дізналися історію створення першої книги, відвідавши виставку «Книга — велике диво, створене людиною», а старшокласники створили власні презентації «Найвідоміші бібліотеки світу».

Також між учнями всіх класів було проведено конкурс малюнків «Книга в моєму житті» та  гра «Вгадай казку», де учні 7 та 8 класу показували пантоніми, а учні початкової школи повинні були здогадатися про яку казку йдеться мова. Приємно, що учні нашої школи цінують бібліотечні традиції та охоче поглиблюють знання про книгу. Адже книга-це не лише джерело знань, а й скарб, який передається із покоління в покоління.

 Тетяна Власова, бібліотекар ЗОШ №4