27 Листопад 2014, 07:44

Свято української пісні

     Яке диво дивне –  народна пісня! Яку владну силу таїть вона в собі! Минають віки, змінюються суспільні устрої, потрясають світ нищівні війни і голодомори, на зміну одним поколінням приходять інші –  у кожного свої смаки, свої уподобання. А народна пісня залишається, через усі злигодні й поневіряння проносить вона свій первісний чар, свою нев'янучу молодість.

«Народна пісня –  це душа народу!» З такою назвою 10 листопада пройшов вечір української  народної пісні у дошкільному навчальному закладі № 18 «Чебурашка», організований вчителями-логопедами Кравченко С.М і Долгачовою О.В. з нагоди Дня української писемності та мови.

Метою проведення заходу стало розширення знань про традиції українського народу,  пов’язані з народними піснями, розвитку творчих здібностей педагогів, виховання любові до народної пісні, поваги до її творців,  інтересу до минулого, культури рідного краю.

На заході прозвучали  такі знайомі і улюблені народні пісні як: «Ой, у вишневому садочку», «Я щаслива зроду», «Їхали козаки…» та багато інших.

Українська  пісня – є частиною духовного життя народу і вона не залишає його ні в радості, ні в смутку, крок за кроком слідуючи  за людиною  від дитинства до старості. Народні пісні криють у собі таку силу уяви та багатство щирих переживань, що стали джерелом натхнення Івана Франка, Ольги Кобилянської, Ліни Костенко та інші.

Вихователі не тільки заспівали пісні, а й творчо інсценізували їх зміст.

Хоч і свято закінчилось, але не закінчується зустріч з піснею. Вона залишиться з нами, як вірний товариш.

Підготували:

вчителі-логопеди ДНЗ №18

Долгачова О.В., Кравченко С.М