01 Грудень 2014, 09:06

Низький уклін Матерям-героїням

   «Мати-героїня»— державна нагорода та почесне звання України, що надається Президентом України жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку. Присвоюючи це високе звання, держава враховує вагомий особистий внесок кожної з цих жінок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

За материнську самовідданість, народження і зразкове виховання дітей, забезпечення умов для всебічного їх розвитку та з метою підвищення соціального статусу і ролі жінки в суспільстві Указами Президента України від 23.08.2014 № 668/2014 та № 670/2014 почесне звання «Мати-героїня» присвоєно 95 жінкам Черкаської області. Є серед них і три жінки – жительки нашого славетного міста Сміла: Теліженко Людмила Степанівна, Зінченко Валентина Віталіївна та Шляхова Іраїда Миколаївна.

Саме до Іраїди Миколаївни Шляхової з привітаннями на днях завітали керуючий справами-заступник міського голови Олександр Головченко та начальник відділу у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту управління освіти, молоді та спорту Наталія Маслюк. Олександр Головченко вручив Матері-героїні нагрудний знак та посвідчення про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня». Сказано було чимало теплих слів вдячності та побажань довгих років життя, здоров’я і наснаги. Від щирого серця бажаємо люблячих онуків, сміху, радості та добробуту у Ваших домівках і наші оплески!

Хай доля завжди буде до Вас щедрою та прихильною! Якщо буде щасливою українська родина – буде успішною і держава!

Олена Загоруй, головний спеціаліст

відділу у справах сім’ї та молоді,

фізичної культури і спорту

управління освіти, молоді та спорту

Смілянської міської ради