01 Грудень 2014, 22:40

Ми – за здорове життя на чистій планеті

      Кожна людина неповторна й унікальна. Обравши для себе здоровий спосіб життя, ми створюємо надійне підґрунтя для успішного майбутнього. Тому учителями школи №3-колегіуму проводиться велика робота, спрямована на зміцнення здоров’я учнівської молоді. У закладі організована робота спортивних секцій з волейболу, баскетболу, футболу, регбі, гуртка бально-спортивних танців. Восени, навесні та влітку організовуються туристичні походи стежками рідного краю; класними керівниками активно проводиться екскурсійна робота, а географія подорожей сягає далеко за межі області.

У березні 2005 року Україна стала однією з 55-ти країн, які підписали документ ООН «Стратегія освіти для стійкого розвитку». У різних країнах впроваджуються і успішно працюють відповідні освітні програми й навчальні курси з цієї проблеми. Зокрема, у Швеції, США, наших сусідів – Польщі, Білорусії. З 1 вересня цього року за ініціативи директора школи-колегіуму Тетяни Анатоліївни Карло та з метою ознайомлення учнів з основними процесами, що відбуваються в навколишньому середовищі, формування в них природничих, соціальних, екологічних знань та вмінь як необхідних компонентів освіти, у нашому закладі впроваджено курс за вибором «Уроки для сталого розвитку». Під час цих уроків школярі отримують можливість сформувати власний спосіб життя і систему цінностей, усвідомити, як повсякденний спосіб життя кожної людини впливає на стан здоров'я та стан довкілля. У вересні під час культурно-освітнього візиту нашої делегації до Європи, у Цюріху для школярів було проведено майстер-клас та флеш-моб «Ми – за здорове життя на чистій планеті», де учні брали активну участь не лише в дискусійному обговоренні проблем екології, а й набули практичних навичок (на фото).

Учні закладу є постійними учасниками та переможцями шкільних та міських змагань з легкої атлетики, спортивних ігор тощо. А початок навчального року приніс нам перші перемоги, адже команда учнів у молодшій і середній вікових категоріях виборола І місце у міських змагання з футболу; Сідорова Мар’яна, учениця 10-А класу, завоювала І місце на міському етапі змагань з шахів. Триває активна підготовка шкільних команд з баскетболу та волейболу до міських змагань. Готує наших спортсменів-переможців учитель фізичної культури, майстер спорту Єгорова Олена Митрофанівна. За підсумками минулого навчального року та з нагоди Дня фізкультури і спорту,  Олена Митрофанівна була нагороджена почесною відзнакою щорічного конкурсу «Герої спортивного року» в номінації «Найкращий учитель фізичної культури».

Педагогічний колектив школи-колегіуму переконаний, що проблему формування навичок здорового способу життя неможливо вирішувати без плідної співпраці з органами учнівського самоврядування, батьками, громадськістю. Завдяки розумінню та підтримці батьків щороку поновлюється матеріальна база школи, закуповується новий спортивний інвентар. Батьки також із задоволенням беруть участь у традиційному шкільному святі «Тато, мама і я – спортивна сім’я», у Днях здоров'я, в екскурсійній роботі.


Світлана Рогач,

керівник прес-центру школи №3-колегіуму