16 Січень 2015, 12:19

Зима щедра святами...

Знають народні свята та традиції святкування учні школи №3-колегіуму. Педагоги нашого закладу, адміністрація та директор Тетяна Анатоліївна Карло велику увагу приділяють вихованню у дітей поваги та любові до історичних і культурних традицій українського народу, бо знаємо, що патріотизм молодого покоління як основа духовності нації, запорука щасливого майбутнього нашої держави, закладається на уроках української мови, історії, громадянської освіти. Крім того, традиційними заходами в колегіумі є народно-обрядові свята, вечорниці, театралізовані дійства, екскурсії історичними та народознавчими стежками рідного краю.

Щороку в грудні у школі-колегіумі класні керівники та класоводи проводять яскраві, театралізовані свята зимового календарно-обрядового циклу, а саме Андріївські вечорниці, свято Миколая. Щороку на свято Василя та Меланки, 13 січня, весела ватага щедрувальників — наш традиційний шкільний вертеп,  вітає всіх учнів, учителів, батьків, працівників школи із святом. Веселі щедрівки, жарти, пісні, у виконанні учнів 7-11-х класів, тішать глядачів. Одягнені в українські народні костюми та костюми героїв традиційного народного вертепу, діти щиро й  натхненно вітають всіх із Новим роком.

З 25 по 29 грудня у нашій школі для учнів 1-11-х класів пройшли новорічні ранки та свята. Малеча, затамувавши подих, спостерігала за пригодами казкових героїв новорічної вистави — сніжинок, гномів, відьмочок та лісовика, Снігової королеви, Білосніжки. Оплесками, сміхом та гарним настроєм допомагала дітвора головним героямhttp://osvita.smila.com/administrator/index.php?option=com_content&sectionid=2&task=edit&cid%5B%5D=1956 долати труднощі. А участь у веселих конкурсах додала їм  наснаги та задоволення. Підтримували дітей батьки, бабусі та дідусі, які теж були присутні на святах для учнів 1-6-х класів.

Величезну радість малюкам принесли Дід Мороз із Снігурочкою, коли із торбини роздавали всім солодкі дарунки. Для учнів 8-11-х класів свято пройшло у формі веселої Новорічної дискотеки, яка розпочалась із музичних привітань кожного класу.

Під час зимових канікул учні школи №3-колегіуму продовжили вивчати новорічно-різдвяні традиції нашого народу. Учні 10-Б класу з класним керівником Зінаїдою Юцкевич відвідали Львів (на фото). Незабутні враження залишились у десятикласників від прогулянок по святкових вуличках стародавнього Львова, занурення в атмосферу свята, адже діти стали активними глядачами та учасниками традиційного о цій порі у Львові фестивалю вертепів. Неперевершений запах львівської кави та шоколаду довго буде нагадувати дітям про чудову подорож.

Шановні сміляни! Колектив школи №3-колегіуму щиро вітає вас із святом Хрещення Господнього. Бажаємо вам здоров’я, миру, радості, щастя, духовного багатства! Нехай Ваше життя у цьому році буде веселим, як Меланка, та щедрим, як Василь, а холодна свята хрещенська водичка дасть бадьорість тілу та міцність духу!


Світлана Рогач,

керівник прес-центру школи №3-колегіуму