14 Лютий 2015, 22:16

«Любов і дружба у нашому житті»

5 лютого в малій залі міського будинку культури відбулося чергове засідання молодіжного активу міста, в якому взяли участь  близько 50 представників активної молоді Смілянщини.

Тематика заходу присвячувалася вічним загальнолюдським цінностям: любові, дружбі, коханню, вірності, баченню молоді щодо проявів та ролі цих почуттів у сучасному житті, а також відзначенню улюбленого свята молоді – Міжнародного Дня усіх закоханих – Дня Святого Валентина.  

На засідання було запрошено відому смілянську художницю, поетесу, призера церемонії “Людину року” в номінації “Жінка-митець”- 2000 року Ніну Василівну Корсунь, яка представила свої нові твори, присвячені даній тематиці, а також поділилася спогадами про своє дитинство й юність. Ніна Василівна побажала молоді цінувати кожну мить свого життя, розкривати душі для прекрасних почуттів, вірити в себе й досягати поставлених цілей. Приємним подарунком також стали виступи учениць природничо-математичного ліцею Наталії Мурашкіної, Валентини Журби, Марії Кульбіцької, Владислави Осадчої, Аліни Ніздрачовой, які читали ліричні твори відомих українських поетів Ліни Костенко та Василя Симоненка.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту управління освіти, молоді та спорту Наталія Сергіївна Маслюк провела цікавий та пізнавальний тренінг у рамках програми ПРООН/ЮНЕЙДС «Рівний-рівному» «Любов і дружба в нашому житті». Дівчата та юнаки  охоче долучилися до розмови, розмірковувань та висловлювали власне бачення  щодо дружби й кохання у сучасному житті, а також дізналися про історію виникнення свята усіх закоханих –Дня Святого Валентина.

Президент молодіжного активу Юлія Снісаренко спільно з учасниками засідання обговорили перелік заходів, які плануються провести у місті до Дня Святого Валентина: виставку-конкурс валентинок  «З  любов’ю в молодих серцях», акцію «Серце на пам’ять», флешмоб .

Перед молоддю також виступила завідувач юнацьким сектором центральної міської бібліотеки імені Олени Журливої Наталія Плієва, яка представила виставку літерату «Ти без мене не ти, я без тебе не я…».

Сподіваємося, що молодь пам’ятатиме: бути коханим – це більше, ніж бути багатим, бо бути коханим – значить бути щасливим.

 

Відділ у справах сім’ї та молоді,

фізичної культури і спорту                                                                   управління освіти, молоді та спорту