25 Лютий 2015, 07:47

В Україні працюють Національні «гарячі» лінії

У складній соціально-політичній ситуації багато сімей опиняються в складних життєвих обставинах, що впливає на їх функціонування, а питання захисту своїх прав та прав членів сім’ї у більшості порушують саме жінки, які більш швидше беруть на себе відповідальність щодо їх вирішення. Підтримка кваліфікованих психологів, юристів та соціальних працівників у вищезазначених ситуаціях є надзвичайно важливою.

Тому важливо знати, що в Україні діє Міжнародний жіночий правозахисний центр «Ла Страда – Україна», який  активно опікується функціонуванням національних «гарячих» ліній  із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, на яку протягом 2014 року надійшло близько 8 тисяч дзвінків, а також дитячої «гарячої» лінії, на неї, за той же період, звернулось понад 27 тисяч осіб. Лінії працюють :

Національна дитяча «гаряча» лінія за номером

0 800 500 225 або 772 з мобільного та

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номером

0 800 500 335 або 386 з мобільного.

За наданими номерами члени сімей, діти та молодь знайдуть підтримку та пораду стосовно своїх проблем, якими їм нема з ким поділитися.

Батьки, вчителі та вихователі матимуть змогу оперативно отримати індивідуальну консультацію стосовно порушень прав дітей. Дзвінки на лінію - безкоштовні як зі стаціонарних телефонів на всій території України, так і з мобільних усіх українських операторів.

Національна дитяча «гаряча» лінія працює щоденно, окрім неділі, з 10-00 до 20-00 год., а Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації щодня з 10-00 до 18-00 год.

Сподіваємося, що ця інформація допоможе у вирішенні наболілих питань й сприятиме профілактиці та подоланню такої гострої суспільної проблеми як насилля, особливо у ставленні до дітей.

Відділ у справах сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту

управління освіти, молоді та спорту Смілянської міської ради