05 Березень 2015, 21:34

ТВОРЧА ЗУСТРІЧ

 

     Ми не знаємо, яке перше слово було сказане людиною. Але, вочевидь, це було щось бажане і милозвучне.  Найвлучніше слово належить нашим письменникам і поетам. Їх твори вивчають учні у школі на уроках читання та літератури, звертаються до віршованих рядків у свята та будні.

  4 березня 2015 року учням шостої школи – членам гуртка театрального мистецтва «Міраж», яким керує С.І.Симоненко (БДЮТ), пощастило зустрітися з відомим поетом Смілянщини, членом спілки письменників України Ігорем Коваленком. Дітям було дуже цікаво зустрітися із письменником, вірші якого вони знають з дитинства.

   Гуртківці, під керівництвом  С.І.Симоненко, підготували вірші поета та влаштували справжнє свято декламаторів. Гостеві було дуже приємно почути власні вірші у такому виконанні. Адже вірші з дитячих збірок «Зирять зорі золоті», «Ключики від літа», «В огірочка є сорочка» написані для дітей і дуже близькі їм по змісту своєю щирістю та казковим звучанням.

    Щирими і теплими словами подяки завершилась зустріч, а молодші школярі, учасники зустрічі, вже вирішили, яку наступну книгу куплять разом з батьками у місцевій книгарні. А ще учні зрозуміли, що читати - значить, стати  інтелектуалом, а вчити вірші напамять – значить, розвиватися.

А.І.Танцюра, директор школи