10 Листопад 2023, 00:00

ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ «БУЛІНГ ТА ТОЛЕРАНТНІСТЬ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ ПІСЛЯ 24 ЛЮТОГО 2022 РОКУ»

Питання створення безпечного освітнього середовища, зокрема протидія булінгу, є одним із пріоритетів Міністерства освіти і науки України. Так, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від26.02.2020 №293 «Про затвердження плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу (цькуванню) в закладах освіти», проводиться цілеспрямована робота щодо створення безпечного освітнього середовища вільного від цькування.

Міністерство освіти і науки України зацікавлене в тому, аби заходи щодо протидії цькуванню були доказовими, актуальними та при цьому використовувалися дієві світові практики, що могли б бути повтореними імасштабованими в усіх закладах освіти.

Тому Міністерство підтримує ініціативу Громадської організації «Студена» провести загальнонаціональне дослідження «Булінг та толерантність у закладах освіти після 24 лютого 2022 року».

Це дослідження допоможе не лише краще розуміти, яким чином досвід війни та пропаганда з боку рф впливають на булінг у школі, але й розробити засоби попередження та припинення булінгу з урахуванням контексту війни.

Для даного дослідження буде використана керована вибірка, що відповідає структурі населення в розрізі регіонів для цього віку (згідно з Держстатом України) й охопить усі регіони, окрім тимчасово окупованих.

У цьому опитуванні, яке буде проходити в онлайн-режимі з 10 листопада до 10 грудня 2023 року, беруть участь 30 учнів 5-9 класів та 3 педагоги Смілянської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 12.