28 Березень 2015, 18:22

Тиждень дитячого та юнацького читання

 


  Книга крокує поряд з людиною все життя. Від умілого  спілкування з книгою, від ставлення особистості до книги, до читання  залежить формування навичок успішної адаптації в сучасному інформаційному суспільстві,  будується подальше життя людини.

 З метою популяризації  книги та читання,  виховання підростаючого покоління засобами книги, у школі №3-колегіумі з 23 по 27 березня було проведено Тиждень дитячого та юнацького  читання. 

  Під час Тижня читання  в колегіумі відбулися вернісаж дитячої творчості «Сторінками  улюблених казок», виставка-подорож у минуле «Ексклюзив», книжкова ековиставка  «Ми і наша  Земля».

Літературний калейдоскоп «Подорож сторінками сучасної української книги» (спільно з дитячою бібліотекою) зацікавив колегіантів сучасними виданнями популярних книг.

   Протягом тижня до учнів перших класів завітали казкові герої з піснями, іграми та загадками.

    Тиждень читання — чудова нагода для учнів подарувати бібліотеці книги. Тому учні 1-11-х класів активно залучились до оголошеної акції. Літератури було подаровано багато, тому в фойє школи діяла виставка  «Подаровані книги для бібліотеки».

    Цікавою для учнів 4-х класів школи №3-колегіуму стала екскурсія до Смілянського видавничо-поліграфічного підприємства «Тясмин», де на власні очі школярі побачили, як друкуються періодичні видання.

   Під час Тижня читання свої творчі здібності учні 3-4-х класів проявили, створивши першу власну книжечку, а переможці цього конкурсу отримали нагороди.

      Такі тижні дозволяють  створити неповторну атмосферу в школі, коли учні із захопленням та задоволенням долучаться до участі в організації та проведенні цікавих конкурсів, вікторин, книжкових виставок, вернісажів творчості.  Це  своєрідна акція,  яка  спрямована на  популяризацію  читання  серед дітей, пропаганду надбань української та світової літератури, створення позитивного іміджу бібліотеки, завдяки якому читачі поспішають на зустріч із цікавою книгою. 

Любов Полівенко,

завідувач бібліотекою школи №3-колегіуму