27 Квітень 2015, 15:14

Книгою призначена зустріч

“Якщо з дитинства у дитини не виховано любові до книжки,

якщо читання не стало її духовною потребою на все життя,

в роки отроцтва душа підлітка буде порожньою”.

(В. Сухомлинський)

             Все починається з дитинства! І початок у всьому -  навчання, оволодіння знаннями і культурою, а навчання починається з книги, з читання.  Читання – це багатогранне, але цілісне явище, яке пронизує усю систему виховання та освіти. Одним із основних елементів  школи є бібліотека.

           Велику роль для читача відіграє вміння користуватися бібліотечним фондом, орієнтуватися в безмежному книжковому просторі.

Навчити учнів любити книгу, користуватися бібліотекою, її джерелами інформації – обов’язок шкільного бібліотекаря. Саме тому  23квітня, на Всесвітній день книги і авторського права, в бібліотеку загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів  №7 завітали учні 8 - Ф класу  разом з класним керівником Бондаренко Т.М.

          Завідувач  бібліотекою-філією №1 Смілянської міської ЦБС Лейкіна О.Ш. разом з завідувачем бібліотекою школи №7 ГанноченкоН.А. провели для присутніх  годину цікавих повідомлень: «Книгою призначена зустріч».  Ольга Лейкіна  цікаво та змістовно розповіла про Всесвітній день книги, який було проголошено на 28-й сесії ЮНЕСКО 15 листопада 1995 року. Рішення було прийнято з метою просвіти, розвитку усвідомлення культурних традицій, а також з урахуванням того, що книги є найбільшим засобом поширення знань,  надійним способом їх збереження. В резолюції відзначається  ефективність проведення в цей день книжкових виставок та ярмарок.

        В шкільній бібліотеці також була розгорнута книжкова виставка з даної теми.  Лейкіна Ольга познайомила учнів з  новою літературою. Писутні  з захопленням слухали розповідь бібліотекаря,  активно  брали участь в бесіді - діалозі про Всесвітній день книги та авторського права.

Ганноченко Н.А., завідувач  бібліотекою